SEA

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren is, zoals de naam al doet vermoeden, een manier van adverteren bij een zoekmachine. Google is voor de Nederlandse markt de grootste zoekmachine en daar wordt het meest naar gekeken. Bij zoezoekmachine adverterenkmachine adverteren wordt jou advertentie tekst of banner getoond in het zoeknetwerk van Google op het zoekwoord waarop jij adverteert.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising en is niet meer dan de Engelse vertaling van zoekmachine adverteren, een manier van werken om meer bezoekers naar je website te krijgen via advertenties.

online-marketing-diensten

9 Tips voor Expanded Text Ads

Zoekwoorden analyse

Zoekwoordenplanner Google

Zoekmachine adverteren: Google

Zoals eerder aangegeven is Google de grootste zoekmachine in Nederland. Wij kijken daarom voornamelijk naar de mogelijkheden die Google biedt op het gebied van zoekmachine adverteren. Google AdWords is het platform van Google waarmee je mogelijkheden hebt om te zoekmachine-adverteren-googleadverteren in het Google zoeknetwerk en display netwerk. Het platform biedt vele opties en mogelijkheden op het gebied van adverteren. Het basis principe is niet moeilijk, maar om tot een goede campagne te komen moet je toch over wat meer kennis beschikken en kan het lonend zijn om een expert in de arm te nemen. Ik zal een aantal basis begrippen en opties belichten om een beter beeld te krijgen van Google AdWords.

Zoekmachine adverteren:  Google zoeknetwerk

Je advertenties kun je vertonen op het Google zoeknetwerk en het Google display netwerk. Het Google zoeknetwerk behoren tot de Google-zoeksites en een aantal partners waarmee Google samenwerkt. Wanneer een persoon een zoekwoord gebruikt uit jou campagne bestaat de kans dat jou tekst advertentie wordt getoond in het zoeknetwerk.

Zoekmachine adverteren: Google display netwerk

Het Google display netwerk is een grote verzameling van websites, waarop tekst advertenties of beeldadvertentie (banner) getoond kan worden. Het gebruik van beeldadvertenties is alleen mogelijk bij het display netwerk. Het display netwerk bestaat o.a. uit YouTube, Nu.nl, Buienradar, maar ook kleinere websites of blogs.

Zoekmachine adverteren: Campagne

Jij weet nu welke mogelijkheden er zijn en op welk netwerk jij wilt adverteren. De eerste stap is het aanmaken van een campagne binnen Google. Een handige tool om mee te werken is Google zoekmachine-adverteren-google-adwordszoekmachine-adverteren-google-adwordsAdWords Editor.zoekmachine-adverteren-google-adwordszoekmachine-adverteren-google-adwords Een campagne kun je bepaalde instellingen meegeven, die dan gelden voor alle advertentiegroepen die binnen de campagne vallen. Zo kun je het netwerk, locatie, talen en budget instellen voor een campagne. Het maken van een structuur kan voor een ieder anders zijn.

Voorbeeld:

Webshop: Kleding
Campagnes: broeken, truien, jassen

Zoekmachine adverteren: Advertentiegroep

Een advertentiegroep bestaat uit een of meerdere advertenties voor een aantal zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden. Daarbij kan het verstandig zijn om advertentiegroepen aan te maken op basis van een gemeenschappelijk thema.

Voorbeeld:

Webshop: Kleding
Campagne: broeken
Zoekmachine adverteren: lange broeken, korte broeken, G-Star, Mexx, Levi’s

Zoekmachine adverteren: Zoekwoorden

Met campagnes en advertentiegroepen kun je de manier van adverteren een goede structuur geven, maar uiteindelijk bepalen de zoekwoorden waarop jou advertenties getoond zal worden. Met de zoekwoorden geef jij aan dat je getoond wilt worden, als mensen zoeken op deze woorden. Het instellen van de zoekwoorden kan op verschillende manieren. Zo kun je zoekwoorden instellen als exact, breed, woordgroep of uitsluiting.

Voorbeeld:

Webshop: Kleding
Campagne: broeken
Advertentiegroep: korte broeken
Zoekwoorden: korte broek aanbieding, korte broek blauw, korte broek dames

Zoekmachine adverteren: Advertenties

Jij kunt nu een structuur aanmaken, met daarin ook de zoekwoorden waarop je getoond wilt worden of juist niet (uitsluitingen). Wanneer jou zoekwoord overeenkomt met het zoekwoord van de gebruiker van een Google netwerk dan kan jou advertentie getoond worden (dit kan afhangen van een aantal factoren). Een advertentie kan een beeldadvertentie (banner) of een tekstadvertentie zijn. Een tekstadvertentie is opgemaakt uit de volgende onderdelen;

Voorbeeld:

Titel: Korte broek online kopen?
Regel 1: Ruime keuze korte broeken
Regel 2: Snel geleverd bij u thuis!
URL: www.kledingvoorbeeld.nl

Bovenstaand een korte uitleg van zoekmachine adverteren, hoe het in de basis werkt bij Google AdWords. Google AdWords heeft nog vele mogelijkheden en opties, maar het is ook niet voor niets dat er vele cursussen en opleidingen worden aangeboden op het gebied van Google AdWords.

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone